diumenge, 11 de setembre del 2016

RECORREGUT DE L'AVENTURA



L’objectiu principal del viatge es fer una volta completa per l’Àsia central seguint la Ruta de la Seda i creuant el Pamir a través de la “Highway Pamir”.

Mirem de limitar al màxim el creuament de fronteres, ja que en aquesta zona, acabes marejat de formalismes, visats i hores d’espera i així evitem possibles incidències.

Per això, per situant-se ràpidament direm que centrem l’expedició en dos països Kirguizistan i Tajikistan però farem un bucle que ens portarà a tocar de diverses fronteres.

Sortim de Biskhek, capital del Kirguizistan, que es troba a tocar del Kazakhstan. Agafarem direcció est per anar vorejant el llac Issyk Kul al peu de la serralada del Tien Shan que fa frontera amb la Xina. A partir d’aquí prendrem direcció sud per dirigir-nos a creuar el Pamir, ara ja al Tajikistan, i així apropar-nos al Pakistan, país del qual ens separarà el “Corredor del Wakhan” força conegut a l’historia moderna per ser una franja de terreny que va ser creada a finals del segle XIX per l'Imperi Britànic amb l’intent d’impedir a Rússia arribar a la Índia durant l'època coneguda com El Gran Joc.

Anirem deixant el Pamir per la ruta M41, de la qual forma part la “Highway Pamir” i que en aquesta zona aprofita la vall del riu Panj que fa de frontera entre el Tajikistan i l’Afganistan. Durant uns centenars de quilòmetres la carretera va per una llera del riu i a l’altre costat tenim l’Afganistan. Quant s’acaba aquesta vall la ruta ens portarà cap a Dushanbe, capital del Tajikistan, i a partir d’aquí anirem pujant per tancar el bucle, acostant-nos en aquest cas a la frontera de l’Uzbekistan des de on enfilarem direcció Osh per acabar aquesta aventura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada