dilluns, 12 de setembre del 2016

EL KIRGUIZISTAN I EL TAJIKISTAN


KIRGUIZISTAN: 

Sis vegades més gran que Catalunya i no arriba als sis milions d’habitants.

Conegut com la suïssa asiàtica per les seves muntanyes i valls on encara perdura el nomadisme de les seves gents en els mesos d'estiu. La seva vida segueix unida als seus cavalls i les seves iurtes.



Parlant de muntanyes es diu que aquestes són la joia de la corona d’aquest petit país tan entranyable. El Kirguizistan és un país que es troba pràcticament al 80% situat en zona alpina i les muntanyes cobreixen gairebé la seva totalitat, assolint altures de fins a més de 7.000 mts.

TAJIKISTAN:

Quatre vegades i mitja més gran que Catalunya i uns 8 milions d’habitants. Conegut principalment pel seu paisatge de muntanya amb les seves valls i congostos, així com fantàstics llacs. Destaca la regió autònoma de GBAO (Gorno-Badakhshan) tancada a estrangers durant dècades, on hi trobarem el Pamir. Només hi ha al món dues zones similars: el Tibet i els altiplans dels Andes, si bé el seu aïllament es total a l'hivern quan els passos es cobreixen de neu ja que es troba al mig dels grans massissos del Pamir, Kunlun i Karakorum amb pics que sobrepassen els 7.000 mts. 

La majoria de la població pertany al grup ètnic tadjik, que comparteixen la cultura i la història amb els pobles de l'Iran i parlen un dialecte de la llengua persa. No obstant això, el país es també la llar de molts altres grups ètnics, principalment uzbeks i kirguís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada